Saç Dökülmesinin Nedenleri
Saçları belli bir miktarda dökülmesi normaldir. Günde 50 ile 100 arası kıl kaybı fark etmeden dökülür zaten. Hatta saç dökülmesi genellikle endişelenecek bir şey değildir, ancak bazen tıbbi bir durumdan kaynaklı yaşanabilmektedir.
Erkek ve kadın tipi kellik gibi bazı saç dökülmesi türleri kalıcıdır. Bu tip saç dökülmesi genellikle ailede görülür. Diğer saç dökülmesi türleri geçici olabilir. Saç dökülmesinin başlıca sebepleri:
- bir hastalık
- stres
- kanser tedavisi
- kilo kaybı
- demir eksikliği
Saç Dökülmelerini Önlemede Erken Teşhisin Önemi
Görsel ve psikolojik olarak saçlarımız bizi etkileyen en önemli özelliğimizdir. Bu yüzden de sağlıklı olmaları en çok istediğimiz şeylerin başında gelir. Saç dökülmesi günümüzde artış göstermiş olduğundan kelleşme durumu da en çok korkulan problemlerden birisi olmuştur.
Saç dökülmelerine birçok etken yol açabilmektedir. Örneğin, çinko ve B12 eksikliği, tiroit, tansiyon ve ruh sağlığı için kullanılan ilaçlar saç dökebilmektedir.
Erken Teşhis Saçları Kurtarır
Saçlarımızın sağlığını korumak için aslında bir çok önlem alabiliriz. Tabii bir hastalık sonucu meydana gelen dökülmeleri önlemek için bunlar yeterli olamayabilir. Ya da anne babadan geçen hücresel özelliklerden kaynaklanan dökülmeler için yüzde 100 sonuç veren bir uygulama henüz yoktur. Bu tür dökülmeler ile oluşan kellikler genellikle saç ekimi yöntemi tercih dilerek kapatılmaktadır.
Saçlarınızda herhangi bir sağlıksız durum olduğu düşüncesindeyseniz, öncelikle şampuan değiştirme, bir takım bitkisel karışımları kullanma yerine dermatoloğa görünmek yararlı olacaktır.
Saç dökülmelerinin önlenmesi için dökülmenin boyutunun normal seviyelerde olması gerekmektedir.Öncelikle, saçlar günde normal denilen oranda dökülüyor ise bundan korkmamanız gerekir. Dökülmeleri baştan önlemek adına beslenme ve günlük hayatınız önemlidir. Özellikle aldığınız protein ve uyku düzeniniz saçlarınızın altın kaynaklarıdır. Çünkü saçlar düzenli proteine ihtiyaç duyarlar ve gece uykusunda kendilerini dinlenmeye alırlar. Bu iki bahsettiğim noktadan biri eksik olursa, örneğin düzensiz bir uyku periyoduna sahipseniz, saçlarınız da kendisini dinlenmeye alamayacağından saçlarınız dökülmeye başlayabilir. Daha farklı bir sorun ile dökülmeler oluyor ise uzman görüşüne başvurmanız önerilir.
Saç dökülmelerini önlemede erken teşhisin önemi, erken teşhis saçları kurtarır yazımız burada son buluyor. Sizde görüş yorum, tecrübe ve önerilerinizi yazarsanız daha fazla insan yararlanabilir. Eğer kuru saçlarla alakalı yazımızı faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşırsanız daha fazla insana ulaşmasını sağlarsınız. Umarız faydalandığınız bir yazı olmuştur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder