24 Mart 2015 Salı

Saç Dökülmesinde Ne Zaman Önlem Alınmalı

Saç Dökülmesinde Ne Zaman Önlem Alınmalı
sacdokulmesionlemek.blogspot.com olarak size saç dökülmesine önlem saç dökülmesinde ne zaman önlem alınmalı hakkında bir yazı hazırladım. Saç dökülmesi çok sık rastlanan bir durumdur. Aynı zamanda bazı dönemlerde özellikle mevsim geçişlerinde saç dökülmesi problemi geçici olarak yaşanmaktadır. Bu noktada bende size bu yazımda saç dökülmesinde ne zaman önlem alınması gerektiği üzerine değindim. Umarım faydalı bir yazı olur. İyi okumalar.

Saç Dökülmesine Önlem 


Saç dökülmesini önlemek için erken müdahale önemlidir. Doğru zamanda tedbir alınırsa saçlarınızdan dökülen saçlar bir düzeyde kalır ve bu problemden kurtulabilirsiniz. Önceki yazılarımızın birçoğunda bahsettiğimiz gibi saç dökülmesinin birçok sebebi vardır. Bu saç dökülmesinin sebeplerini bilip zamanında müdahale edersek sorunu çözmüş oluruz.



Ameliyat ya da doğum gibi durumlar ertesinde ya da stresli dönemlerde saç dökülmesi sık karşılaşılan bir problemdir. Karaciğerde meydana gelen hastalıklardan, şeker hastalığına, ateşli hastalıklardan demir eksikliğine kadar birçok sağlık problemi ya da eksiklik saç dökülmesine yol açmaktadır. Protein ve çinko eksikliği de yine bu sebeplerden birisi olarak sayılabilir. Alkol, sigara kullanımı, düzensiz ve sağlıksız beslenme de saç dökülmesinin nedenleri arasındadır. 

Saçlarımız Neden Dökülür


Saç dökülmesinde en temel sebep, saçın yenilenme sürecinin uzamasıdır. Bu süreçte günlük 50 - 100 tel saç dökülmesi normal olarak biliyorsa. Bu sayıda artış olursa o zaman tehlikeli sulara girdiniz demektir. Saçın yenilenme süreci 2-3 ayı bulur, bu süreden sonra dökülme durmadıysa tıbbi müdahale gerekir. Tabi ki bunu beklemeden kuşku duyduğunuz ilk an dermatologa gidebilirsiniz.

Çoğu insanda saç dökülmesinin sebebi kalıtsaldır (kalıtsal, genetik). Bunun tek görünür hali ise maalesef kelleşmedir. Ama bunun da bir takım çözümleri ortaya çıkmıştır, dermatologlar genellikle bu tip dökülmenin anlaşıldığında hızlı bir şekilde gereken yöntemleri uygulamaktadır. Çok geç kalınmadan tıbbi ve bitkisel destek alınması gereken bir durumdur.

Saç Dökülmesini Önlemek


Saç dökülmesinin önlenmesi için sebebini iyi saptamak gerekir. Saçlarınızda yaşadığını problemin hangi evrede olduğunu bilmek önemlidir. Hastalık geçirince (yorgunluk, halsizlik, yüksek ateşli hastalık) saçlarınız uyku evresine girer ve bu evrede de saçlarda dökülmeler yaşanur. Bu evre en fazla 2 ay sürer, daha fazla sürerse müdahale gerektirir. Saç dökülmesini önüne geçmek için erken teşhis önemlidir.

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesine oldukça sık rastlanılır. Birçok sağlık problemi uzmanlara göre saç dökülmesine olanak sağlayabildiğinden, saç dökülmesi nedenlerinin iyi araştırılması gerekmektedir.


Saçlara İyi Gelen Günlük Uygulamalar


Saça ve saçlı deriye zarar vereceği bilinen ya da tahmin edilen kozmetiklerden ve uygulamalardan uzak durulmalıdır.
Beslenme alışkanlıkları protein odaklı olmalıdır.
Vitamin takviyeleri, özellikle de B vitamini takviyeleri yararlı olmaktadır.
Üstteki maddeye ek olarak demir ve çinko eksikliğinin tespiti ile bu eksikliğin giderilmesine dönük uygulamalar.
Karbonhidrat özellikli besinlerden uzak durulmalıdır.
Ne kadar mümkünse yararlı olacak bir uyarı da stresten kaçınmaktır.
Düzenli sigara ve alkol tüketiminden kaçınılmalıdır.
Saçın her gün yıkanması, saçlı deride ve keratin yapısında yağ dengesi bozacağından zararlıdır. İki günde bir yıkama sıklığı önerilmektedir.
Jöle, sprey gibi kimyasal şekillendiriciler kullanılmamalıdır.
Vitamin takviyesi gerçekleştirilecekse eğer yüksek miktarda A vitaminin saç dökeceği akıldan çıkarılmadan yapılmalıdır.
Saçlı deriye masaj uygulamalı, kan dolaşımının hızlanmasına imkan sağlamak da saçın dökülmesini engeller.

Saç dökülmesine önlem saç dökülmesinde ne zaman önlem alınmalı yazımız burada son buluyor. Sizde görüş yorum, tecrübe ve önerilerinizi yazarsanız daha fazla insan yararlanabilir. Eğer saç dökülmesiyle alakalı yazımızı faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşırsanız daha fazla insana ulaşmasını sağlarsınız. Umarız faydalandığınız bir yazı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder