sacdokulmesionlemek.blogspot.com olarak size kadınlarda saç dökülmesi, kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri nasıl olmalı hakkında bir yazı hazırladım. Kadınlarda saç dökülmesi çok sık rastlanan bir durum değildir. Fakat yine de kadınlarda saç dökülmesi yaşanabilen bir problemdir. Bende sizlere yazımda kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri nelerdir, strese bağlı saç dökülmesi nasıl önlenir, nasıl anlaşılır, saç dökülmesi nasıl önlenir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.
Kadınlarda Saç Dökülmesi
Doğum sonrasında aşırı bir saç dökülmesi ile karşılaşılıyor olsa da bu durum kelliğe yol açmaz. Bu dönem içerisinde üç aya kadar bir dökülme görülür ve sonrasında en çok bir yıl içinde dökülen saçlar yeniden çıkar.
Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri
Saç dökülmesini önlemek için sebebini bilmek önemlidir. Kadınlarda genelde saç dökülmesinin nedenleri şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Genetik
- Doğuma Bağlı
- Hormon Dengesizlikleri
- Yüksek Ateş
- Tiroid
- Dengesiz Beslenme ve STRES
- Demir Eksikliği
- Kronik Hastalıklar
- Saç Koparma Hastalığı
- Saç Kıran
Genetik saç dökülmesinde, sonuca gitmek oldukça kolaydır. Genetik saç dökülmesinin teşhisi kolay olduğundan kaynaklı tedavi süreci daha hızlı ve verimlidir.
Doğum sürecinde ise gebe kalındığında saçların büyümesi hızlı bir şekilde gelişir, doğum gerçekleştiğinde ise saçların büyümesi durur. Saç derisi dinlenme sürecine geçer, bu durum 6 aya kadar sürebilir, bu 6 aylık süreçte saçlarda ciddi oranda dökülme gerçekleşebilir, bu süreç bittiğinde saçlar eski haline kavuşacaktır.
Günümüzde birçok hastalığa yol açtığı bilinen stresin saç dökülmesinde de önemli bir rolü vardır. Aşırı stres saç dökülmelerine sebebiyet vermektedir.
Saç Dökülmesi ve Rahatsızlıklar
Hormon dengesizliği ve hormon bozuklukları da saç dökülmesinde ciddi bir etkiye sahiptir. Kadınlarda hormon tedavisi, doğum kontrol hapları saç dökülmesini arttıran bir süreçtir. Bu süreçte hapların alımı durdurulmalı ve farklı yöntemlere başvurulmalı. Hormon seviyesini dengede tutmak için uzman doktorlara başvurmak gerekir.
Ağır enfeksiyonların, yüksek ateşin ve bazı hastalıkların iyileştikten sonra 1 ile 3 ay arasında veya 3 ay sonrasında saç dökülmesine neden olacağını belirten uzmanlar zamanla saçların eski görünümüne kavuşacağını da söylemektedir.
Tiroid bezinin az veya fazla çalışması yüzünden hormonal bozukluklar oluşur. Bu durum da saç dökülmesine neden olur.
Dengesiz beslenme ve stres Türk toplumundaki saç dökülmesinde çok önemli ve etkili rol oynamaktadır. Beslenirken vücudumuz için gerekli olan maddeleri (vitamin, mineral, protein vs.) düzenli olarak alamazsak saç derisine gerekli olan mineraller ulaşamayacağı için dökülmelere sebep olur.
Demir eksikliği ya da halk arasında bilinen adıyla kansızlık ( anemi), ağır ve sancılı geçen adet kanamalarında ve demir içeren besinlerinin tüketilmemesinden kaynaklanır. Saç dökülmesini önlemek için demir maddesi çok etkilidir.
Kronik hastalıklar ve cerrahi müdahaleler saç dökülmesini etkileyen faktörlerin başındadır. 2-3 ay saçlar döküldükten sonra eski görünümüne kavuşur lakin bazı kronik hastalıklarda ve cerrahi müdahalelerde saç dökülmesi ömürlük olabilir.
Saç koparma hastalığı olan trikotilomani genellikle çocuklarda görülmektedir ama yetişkinlerde de görülmeye başlanmıştır, bu durumda tek çözüm psikolojik yardım almaktır.
Saçkıran hastalığı olan alopesi areata çoğunlukla saçın bir bölgesinde oluşmaktadır, düz yüzeyli yuvarlak şeklindedir. Hastalığın sebebi hala ortaya çıkartılamamıştır. Zamanla düzeldiği görülmektedir.
Kadınlarda saç dökülmesi, kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri yazımız burada son buluyor. Sizde görüş yorum, tecrübe ve önerilerinizi yazarsanız daha fazla insan yararlanabilir. Eğer kuru saçlarla alakalı yazımızı faydalı bulduysanız sosyal medyada paylaşırsanız daha fazla insana ulaşmasını sağlarsınız. Umarız faydalandığınız bir yazı olmuştur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder